Kandungan sedang dimuatkan...

Bahagian Khidmat Pengurusan

businessman 1

Khidmat Pengurusan

Bahagian Khidmat Pengurusan merupakan nadi yang melancarkan perjalanan operasi, perancangan dan strategi pengurusan dalam Jabatan Perkhidmatan Awam Negeri Sabah. Bahagian ini bertanggungjawab dalam mengurus sumber manusia, pentadbiran am, kewangan dan menyediakan perkhidmatan sokongan buat organisasi ini.

Objektif 

Memastikan kesemua bahagian di Jabatan Perkhidmatan Awam Negeri Sabah mendapat khidmat sokongan dengan cepat dan berkesan

Direktori Bahagian Khidmat Pengurusan

 • Ketua Bahagian

  Objektif Bahagian Khidmat Pengurusan

  • Memastikan kesemua bahagian di Jabatan Perkhidmatan Awam Negeri Sabah mendapat khidmat sokongan dengan cepat dan berkesan.


  Fungsi Bahagian Khidmat Pengurusan

  1. Mengurus sumber manusia, pentadbiran, kewangan dan operasi kritikal
  2. Menyelaras operasi dan pengurusan dalaman


  Bil.   Nama Jawatan Alamat E-mel
  01   kosong
  Pengarah
  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  02 Wanita Aelvia Eter Tohiron Pembantu Setiausaha Pejabat Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
 • Pentadbiran

  Fungsi Seksyen Pentadbiran

  1. Memastikan kelancaran pengurusan sumber manusia, pentadbiran, perancangan kewangan dan menyelesaikan pelbagai operasi kritikal lain.
  2. Memastikan pentadbiran jabatan berada dalam keadaan baik
  3. Membuat perancangan kewangan dan memantau perbelanjaan
  4. Menghadapi pelbagai operasi kritikal lain.
  • Kenaikan pangkat : Syor kenaikan pangkat, kenaikan pangkat dan penyelarasan gaji
  • Pengesahan jawatan
  • Pemberian taraf berpencen
  • Pelanjutan tempoh percubaan
  • Pemangkuan
  • Menanggung kerja
  • Mengemaskini SM2 kakitangan jabatan
  • Gantian Cuti rehat (GCR)
  • Mengurus Laporan Prestasi Tahunan
  • Mengurus Lapor Diri pelantikan baharu
  • Pelanjutan pelantikan sementara
  • Permohonan menduduki Peperiksaan Kerajaan
  • Mengemaskini senarai kakitangan jabatan
  • Kelakuan dan tatatertib
  • Pengisytiharan harta kakitangan jabatan
  • Mengemaskini buku perkhidmatan anggota jabatan
  • Mengurus cuti kakitangan jabatan
  • Mengurus pinjaman


  Bil.   Nama Jawatan Alamat E-mel
  01 Wanita Mary Paul Mijong Dagul Ketua Penolong Pengarah Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  02 Wanita Hazaidi bin Awang Japilan Penolong Pengarah Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  03   kosong Penolong Pengarah Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  04 NURIEZZA 2 Nuriezza binti Mosili Penolong Pegawai Tadbir Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  05 johari Mohd Johari bin Aliju Penolong Pegawai Tadbir Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  06 Wanita  Noorhayanie binti Mansur  Penolong Pegawai Tadbir  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
 • Pejabat Am

  Fungsi Pejabat Am melibatkan :

  1. Memastikan perjalanan surat menyurat di dalam keadaan teratur
  2. Memastikan keselamatan jabatan dan kakitangan sentiasa diutamakan
  3. Menyelenggara cuti kakitangan jabatan
  4. Mengurus aktiviti-aktiviti jabatan
  5. Memastikan kemudahan ICT jabatan di dalam keadaan yang baik
  6. Memastikan kenderaan jabatan di dalam keadaan yang baik
  7. Membekalkan pemandu terlatih untuk bahagian yang memerlukan
  8. Menyelenggara dokumen-dokumen dalam jabatan
  9. Menyelenggara buku perkhidmatan kakitangan
  10. Pembelian makan, minum dan bekalan pejabat
  11. Mengurus perolehan dan kerja berdasarkan keperluan jabatan

  Bil.   Nama Jawatan Alamat E-mel
  01 Lelaki Dennis Chung @ Chung Chen Lee Ketua Kerani  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  02 JOSEPHINE 3 Josephine Kong Tshui Pyng Pembantu Tadbir (P/O)  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   03  Lelaki  Mohd.Shukree Nizam Shah bin Najib  Pembantu Tadbir (P/O)  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   04  Lelaki  Madnieshyam Madli  Pembantu Tadbir (P/O)  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  05  Lelaki  Mohd Syair Jayhan bin Moksan  Pembantu Tadbir (P/O)  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  06  Lelaki Marcus Aloysius Pembantu Operasi Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  07   Asma Midin Pembantu Operasi Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  08  Lelaki Painah binti Mian Pembantu Awam Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  09  Lelaki Shafarinah Nazzirah binti Sulaiman Pembantu Awam Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  10  Lelaki Elsibius Lojungin Pemandu Kenderaan Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  11  Lelaki Jamrun bin Ebiar Pemandu Kenderaan Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  12  Lelaki Mohd Arif bin Abd Masah Pemandu Kenderaan Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  13  Lelaki Sharil bin Derin Pemandu Kenderaan Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
 • Unit Fail

  Fungsi Unit Fail :

  1. Merekod dokumen-dokumen di dalam fail terbuka dan sulit
  2. Menyelenggara fail terbuka dan sulit
  3. Memastikan keselamatan fail dan kerahsiaan dokumen sentiasa dijaga

  Bil.   Nama Jawatan Alamat E-mel
  01 Lelaki Nur Farahin binti Baharudin
  Penolong Pegawai Tadbir Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  02  Wanita Samuel Michael Pembantu Tadbir (P/O) Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  03  Wanita Suhaimi bin Masrin Pembantu Tadbir (P/O) Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  04  Wanita Md Shahwal bin Md Zini Pembantu Tadbir (P/O) Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  06   Wanita Huurul Ain Na Syahira binti Osmera Pembantu Tadbir (P/O) Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  07 Wanita Nurul Ezzatul Abdul Malik Pembantu Tadbir (P/O) Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
 • Unit Stor

  Fungsi Unit Stor :

  1. Merekod inventori dan aset
  2. Memeriksa stok dan memohon penambahan stok dari Jabatan Cetak Kerajaan
  3. Mengeluarkan stok apabila diminta
  4. Mematikan stok inventori jabatan sentiasa mencukupi
  5. Memastikan dokumentasi berada dalam keadaan terbaik

  Bil.   Nama Jawatan Alamat E-mel
  01 Lelaki Soon Chee Ken @ Soon Lee Chee Ketua Kerani Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  02 Lelaki Sarun bin Lumbir Pembantu Tadbir (P/O) Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
 • Unit Akaun

  Fungsi Seksyen Akaun

  1. Penyediaan anggara perbelanjaan tahunan
  2. Pembayaran : gaji, bil
  3. Penyesuaian akaun
  4. Permohonan peruntukan tambahan/pindah peruntukan (mengawal perbelanjaan jabatan)
  5. Pengurusan Hasil
  6. Mengurus pendahuluan diri
  7. Pembayaran Gantian Cuti Rehat (GCR)
  8. Pinjaman kenderaan
  9. Gaji

  Bil.   Nama Jawatan Alamat E-mel
  01 Wanita Noorainin Hj Sinteh Penolong Akauntan Kanan Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  02 Wanita Nor Sandralilla binti Jasri Penolong Akauntan Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  03 Wanita Juliana Yukim Ketua Kerani Akaun Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  04  Wanita Misah binti Samuji Pembantu Tadbir (P/O) Misah.SamujiAlamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  05  Wanita Lili Frances Jipanin Pembantu Tadbir (P/O) Lili.JipaninAlamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
  06  Wanita Noryati Bulang Pembantu Tadbir (P/O) Noryati.BulangAlamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   07  Wanita Rahjis bin Salim Pembantu Tadbir (P/O) Rahjis.SalimAlamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   08  Wanita Awang Mohammad Saruddin in Awang Aji Pembantu Tadbir (P/O) Saruddin.AwangAjiAlamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   09  Wanita Ahmad Hizami bin Abinan Pembantu Tadbir (P/O) AhmadHizami.AbinanAlamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   10  Wanita Amieku Nuria Kartamila binti Bindamin Pembantu Tadbir (P/O) Amieku.BindaminAlamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   11  Wanita Ahmad Fathin bin Mathnie Pembantu Tadbir  Fathin.MathnieAlamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
   12  Wanita Mohammad Harun Nizamuddin Bullah Pembantu Tadbir MohdHarun.NBullahAlamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
Soalan Lazim Bantuan Kewangan Khas Pelajar Institusi Pengajian Tinggi (BKPS)
Sila ketik pada mana-mana soalan lazim di bawah untuk mendapatkan maklumat.Bilakah Bantuan ini dikreditkan ke akaun pelajar?

Bantuan ini akan dikreditkan ke akaun pelajar bermula 25 April 2018. Bagi penerima BKPS yang menggunakan akaun Bank Simpanan Nasional, didapati bahawa pengkreditan mungkin mengalami kelewatan yang berpunca daripada masalah teknikal bank tersebut. Sila berhubung dengan pihak IPT masing-masing sekiranya masih tidak menerima pengkreditan.

Nombor kad pengenalan saya tidak ditemui

Sekiranya nombor kad pengenalan anda tidak ditemui atau sistem menyatakan anda tiada urusan mengenai bantuan ini, anda berkemungkinan besar tidak memohon bantuan ini.

Bolehkah saya memohon bantuan ini meskipun telah tarikh tutup

Tidak boleh. Permohonan ini telah ditutup.

Saya berjaya dan tersenarai dalam bantuan ini. Apa perlu saya lakukan?

Tiada. Bantuan ini akan dikreditkan terus ke akaun bank yang telah anda kemukakan dalam borang permohonan BKPS.

Saya masih belum menerima bantuan ini meskipun telah disenaraikan sebagai berjaya. Apa perlu saya lakukan?

Sila berhubung dengan IPT anda untuk mendapatkan bantuan.

Saya disenaraikan gagal dalam BKPS. Bolehkah saya membuat rayuan?

Tidak boleh. Keputusan adalah muktamad dan rayuan tidak akan dilayan.


Pelajar Negeri Sabah
Menu perkhidmatan kerajaan digital untuk para pelajar yang berasal daripada negeri Sabah

Pegawai Jabatan Perkhidmatan Awam Negeri Sabah Yang Bercuti Pada Hari ini


Adalah dimaklumkan bahawa senarai ini hanya boleh diakses melalui rangkaian intranet SabahNet sahaja

Pegawai Perkhidmatan Awam Negeri Bersara Pada Hari ini

Bersara Pemenang

Selamat Bersara

Pegawai Perkhidmatan Awam Negeri Menyambut Hari Lahir Pada Hari ini

Kek Hari Jadi

Selamat Hari Lahir

Waktu Solat

Waktu Solat

Waktu Solat

Kota Kinabalu,Ranau,Kota Belud,Tuaran,Penampang,Papar,Putatan,Bahagian Pantai Barat

5 Zulhijah 1443
04:44
Imsak
04:54
Subuh
06:09
Syuruk
12:24
Zohor
15:49
Asar
18:36
Maghrib
19:51
Isyak

Sila klik untuk lebih banyak zon waktu lain